T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
VAN / ERCİŞ - Erciş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi ve Hakkında Kısa Bilgi

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz Erciş Lisesi ile Belediye binası önünde eskide Halk evi olarak hizmet vermiş bir binada 1964 yılından 1985 yılına kadar Pratik Kız Sanat okulu olarak eğitim ve öğretimini sürdürmüştür. Eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürdüğü bina 1985 yılında elektrik kontağından çıkan bir yangın sonucunda içindeki eşyalarla birlikte yanmıştır.

Aynı yıl Kaymakamlık makamınca tahsis edilen Sağlık Bakanlığına ait Verem Savaş Dispanserinin üst katında 1985 yılından 1988 yılına kadar eğitim ve öğretim faaliyetlerini Pratik Kız Sanat okulu olarak sürdüren bu okul 1988 yılında Bakanlık onayı ile Kız Meslek Lisesine bağlanmıştır.1990-1991 Öğretim yılında Kız Sanat Orta okulu aynı müdürlük bünyesinde Eğitim - öğretime başlamıştır.1990-1991 öğretim yılı 2.dönemi başında yeni binasına taşınmıştır. Bu yeni bina daha önceleri kömür işletmelerine ait idare binası olarak kullanılıyordu. Daha sonra Milli eğitime tahsis edilen bu bina Kız Meslek Lisesine dönüştürülerek eğitim ve öğretime devam etmiştir.

2003-2004 eğitim - öğretim yılında Meslek liseleri, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi çatısı altında toplanmıştır.2004-2005 eğitim - öğretim yılında Erciş İMKB Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi çatısı altında toplanan meslek liseleri yeniden eski tüzel yapılarına kavuşturulmuştur. Erciş Kız Teknik ve Meslek Lisesi 27 Eylül 2009 tarihinde şu an kullanılmakta olduğu yeni binasına taşınmış ve eğitim-öğretimine burada devam etmektedir.

 

MÜDÜRÜMÜZÜN MESAJI

 

Erciş Kız teknik ve Meslek Lisesi Okul kültürü saygı ve sevgi temelinde, ekip ruhunun ve dayanışmanın ön plana çıktığı, güçlü iletişim kanallarının kurularak işletildiği ve aidiyetlik duygusunun oluştuğu demokratik ve ılıman okul iklimidir.

Okul kültürü okulun tüm personelinin (yönetici, öğretmenler, öğrenciler ve diğer hizmetliler) ortak değerler ve inanışlar etrafında birleşmesi ile oluşmuştur. Okulumuzun sahip olduğu bu kültür anlayışı öğrencilerin okulu tanımasına, okulun geçerli davranış kalıplarını öğrenmesine ve okula uyum sağlanmasına yardımcı olmakta, onları dış çevrenin olumsuz etkilerine karşı korumaktadır.

Okulumuzun idari yapısında üyeler karşılıklı yardımlaşmayı ilke edinmekte ve hem de okulun amaçlarına karşılıklı destek sayesinde ulaşılabileceğini bilmekte ve bu bilinçle görevini yapmaktadır. İdari alanda görev yapan her birey hem kendi işine hem de kuruma sahip çıkma duygusuna sahiptir. Sahip oldukları kişisel yeteneklerini ve bilgilerini okulun hedefleri doğrultusunda kullanarak okulun başarısına katkıda bulunurlar. Okulumuzun belirlemiş olduğu amaçları etkileyecek kadar süreçlerine katılır ama takımın bir karara varmadığı ya da acil durumlarda son kararı liderlerine (okul müdürü) vereceğini bilirler. Okulumuzun sahip olduğu kültürel bilince göre asıl hedef olumlu sonuçlardır.

Okulumuzun idari görev paylaşımında kişilerin bir güven ortamında çalışması; fikirlerini, anlaşmazlıklarını ve duygularını açıkça ifade edebilmeleri, okulumuzun kültür ve ikliminin temel esasları arasında yer almaktadır.

Okulumzun kültürü ve iklimi okul çalışanları arasında, sinerjik bir etki yaratmakta, bireyler arasındaki bağlılığı artırıp motive edici bir niteliğe sahip olmaktadır. Bunun sonucunda verimlilik ve etkinlik ortaya çıkmaktadır. 

 

A.BİNANIN ÖZELLİKLERİ
-Okulumuz tek bir binadan ibarettir.
-Betonarme yapıdır.
-MEB´lığı TİP projesine uygun olarak yapılmıştır.
B.DERSLİKLER
Okulumuzda 24 derslik bulunmakta ve hepsi faal olarak kullanılmaktadır.
C.LABORATUAR
-2 Adet Bilişim Teknolojileri Laboratuarı
-1 Adet Yiyecek - İçecek Hizmetleri Atelyesi
-1 Adet Giyim-Üretim Teknolojisi Atelyesi
-1 Adet El Sanatları Atelyesi
-1 Adet Tarih-Coğrafya Akıllı Sınıf
-1 Adet Matematik Akıllı Sınıf
-1 Adet Fizik-Kimya Akıllı Sınıf
D.DİĞER BİRİMLER
-1 Adet Arşiv Odası,2 Adet Depo, 1 Adet Ambar Mevcuttur.
-1 Adet Spor Salonu
-1 Adet Pansiyon
-1 Adet Müdür Odası, 1 Müdür Başyardımcısı Odası,5 MüdürYardımcısı Odası
-1 Adet Öğretmenler Odası,1 Rehberlik Odası,1 Memur Odası

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.04.2013 - Güncelleme: 26.10.2018 13:17 - Görüntülenme: 3513
  Beğen | 4  kişi beğendi