VAN / ERCİŞ - Erciş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

TÜRKİYE İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI KAPSAMINDA OKULUM KÜTÜPHANESİNE BAĞIŞLANAN KİTAPLAR İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.

Mrt

BEN HER YERDE VARIM PROJESİ kapsamında; Okul Müdürü Nihat Kaya, Müdür Yardımcısı Güven Denizer, Grafik Alan Şefi Ayla Uludağ Taşkın ve gönüllü öğretmenlerimizle, Meslek Lisesi Öğrencileri Kardeşleriyle Buluşuyor” başlığıyla ortaokul seviyesindeki öğrencilere Meslekî ve teknik ortaöğretim kurumlarını tanıtmak amacıyla bir araya gelerek söyleşiler düzenlenmesi, atölye çalışmaları yapıldı. Ortaokul öğrencilerimiz Grafik ve Fotoğrafçılık Bölümümüzü ziyaret ederek, bölüm hakkında bilgilendirildi. Öğrencilerle baskısı okul atölyesinde yapılan tişörtlerle çekim yapılarak eğlenceli ve bilgilendirici bir alan tanıtımı gerçekleştirilmiştir.

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir.

İstiklal Marşı´nın bestelenmesi için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur.

Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır.

Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:

"O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

Mrt

Sınıflararası düzenlenen okul voleybol turnuvasında kazanan  11/A Bilişim sınıfı olmuştur.

Mrt

04/03/2024 TARİHİNDE SAAT 10:00 DA OKULUMUZDA PERSONEL VE ÖĞRENCİLERİN KATILIMIYLA ''DEPREM TATBİKATI'' YAPILMIŞTIR.

Mrt

05/03/2024 TARİHİNDE VAN VALİLİĞİMİZCE OKUMUZ KÜTÜPHANE ENVARTERİNE KAYDEDİLMEK ÜZERE TOPLAM 201 ADET KİTAP GÖNDERİLMİŞTİR. OKULUMUZ ADINA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ.

Şbt

Yiyecek İçecek Hizmetleri bölümü olarak 20.02.2024 tarihinde, saat 10.00’da MESEM programı kapsamında okulumuzda 10/A Yiyecek İçecek Hizmetleri sınıfında bulunan ve aynı zamanda ilçemizde hizmet veren Manolya Pastanesi’nde simit-poğaça alanında çalışan Ercan Çelik 11/A Yiyecek İçecek Hizmetleri sınıfı öğrencilerine uygulama dersi kapsamında pastane,sokak simiti ve poğaça yapımını alan öğretmenleri Ramazan Demirbaş ve Hatice Özalp eşliğinde uygulamalı olarak göstermiştir. Bu ders kapsamında öğrencilere alanlarının özel sektördeki tanıtımının yapılması ve profesyonel anlamda pastane ürünlerinin yapım aşamalarının gösterilmesi hedeflenmiştir.Öğrenciler; gözlem, yaparak- yaşayarak öğrenme yöntemiyle aktif olarak derse katılım saglamışlardır.

Şbt

Okulumuzdaki tüm kademe ve sınıflara iş sağlığı ve güvenliği kursu verilmiştir.

Ara

Okulumuzda yerli malı haftası kapsamında etkinlikler düzenlenmiştir.

Ara

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Turan YİĞİN okulumuz öğrencilerine "Medya Manipülasyonu" konulu konferans vermiştir.

Kas

10 Kasım Cuma günü, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni'miz Ferda Tara Öztürk'ün hazırladığı programa muhtelif sınıflardaki öğrenciler eşlik etti. Günün anlam ve öneminin üzerine yapılan konuşmadan sonra; şiirler okundu, Atatürk'ün sevdiği şarkılar söylendi. Bize düşen görev; ona ait ilke ve inkilapları yaşatmak, Cumhuriyet'i ve çeşitli millî değerleri korumak, onun aziz hatırasını sonsuza dek yaşatmaktır.

Kas

VAN VALİLİĞİ TARAFINDAN OKULUMUZA TÜBİTAK KAPSAMINDA 2. DEFA TÜBİTAK KAPSAMINDA KİTAP BAĞIŞLANMIŞTIR. KİTAPLARIMIZ  RESİMKLERDE MEVCUTTUR. OKUL MÜDÜRÜ NİHAT KAYA. MÜDÜR YARDIMCISI GÜVEN DENİZER VE TÜBİTAK SORUMLUSU ÖĞRETMENİMİZ EMRE SEVİM TARAFINDAN ALINMIŞTIR.

Kas

"2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında okulumuz Sağlık, Temizlik ve Beslenme Kulübü  ve Çocuk Esirgeme Kulübü tarafından okul idaremize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize Löseminin sembol rengi olan turuncu kurdele  dağıtılarak farkındalık çalışması gerçekleştirilmiştir. Ayrıca öğrencilerimizin Lösemi hakkında bilgi edinmeleri için bilgilendirici pano da hazırlanmıştır."

Kas

Cumhuriyetimizin 100. Yıl Kutlaması için Grafik ve Fotoğraf bölümü öğrencilerinin çalışmalarından oluşan sergimiz.

Ekm

Ey yükselen yeni nesil,istikbal sizsiniz.Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz.(Mustafa Kemal Atatürk)

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100.yilinda okulumuzda coşkuyla kutlandı.Bayram kapsamında düzenlenen tören ve etkinlik programımiz ,okul yönetimimiz , öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.Programin hazırlanmasında emeği geçen Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Saygı Kesik Karadaş ve Müzik Öğretmenimiz Ceyda Turgut a teşekkür eder,programda yer alan öğrencilerimizi tebrik ederiz.